Ma nem esett az eső

Ma nem esett az eső

2018.11.26. Novella 0

Azt mondta az árus a piacon, akitől vettem a rózsát neked, hogy vágjak le egy-két centimétert a végükből, mert jobban fel fogják szívni a vizet, sőt, ha van hely a hűtőmben, akkor éjjelre tegyem oda be, úgy eláll egy hétig is. Udvariasan bólogattam, miközben magyarázott, mintha figyelnék, de már jó ideje nem bírtam követni, mivel egész idő alatt arra gondoltam, hogy ezek a virágok sosem fognak vízbe kerülni.

Mégis később, amikor N.-el a kávézóban ültünk, a pincérlány hozott egy pohár vizet, és belehelyezte a rózsákat.

­­­– Ne hervadjanak el! – Mondta mosolyogva, aztán átment a szomszédos asztalhoz.

Mielőtt eljöttünk onnan, megszabadítottam őket a kék madzagtól, amivel át voltak kötve, mert nem mutatott valami jól. A felesleges leveleket is letéptem róluk, legyen rendezettebb a csokor.

Majd elindultunk a kis utcába, mert N. is akart virágot venni neked, de fene tudta, hogy az a virágüzlet már nem létezik ott, a másik zárva volt már, s a kapuban, a bejáratnál sem volt ott a kofa, aki mindig dupla áron adja a virágait. Végül megosztoztunk a rózsákon.

Többen jártak aznap arrafelé, csodálkoztam is, mert máskor csak egy-két embert láttam.

– Biztosan azért, mert szombat van – mondta N. Látod, én erre nem gondoltam.

Kicsit álltunk ott, miután letettük a virágot. Nagyon meleg volt, s felidéztük, hogy tavaly ezen a napon rettenetesen esett az eső.

Annak ellenére, hogy nálam volt a piros ernyő, eléggé megáztam aznap. Mezítláb sétáltam végig a főúton, nem törődve azzal, hogy megbámulnak az emberek, s talán akkor először éreztem azt, hogy ideje lenne megbocsátani magamnak, hiszen a legutolsó születésnapodat miattam nem ünnepelhettük meg együtt.

Később leültünk N.-el a földre, oda közel, ott beszélgettünk, jöttek az emberek, majd mentek el, de nem zavartattuk magunkat, megtartottuk a csajos délutánt, végül is újra szülinapod volt.

Majd jövünk még.

Tetszett? Itt támogathatja Puskás-Orosz Ildikó alkotását a Patreonon!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük