GYIK

 • Mi a Kifejtő?

A Kifejtő egy irodalmi szövegekkel foglalkozó weboldal. Fő profilunk, hogy kezdő íróknak és költőknek nyújtunk publikálási lehetőséget, hogy az írásaikat szélesebb körben megismerjék az irodalom iránt érdeklődő olvasók. Gyakorlottabb írók és költők szövegeit egyaránt örömmel fogadjuk. A www.kifejto.hu weboldalon túl a szövegeket az Instagram (@kifejto_) és a Facebook (facebook.com/kifejto) oldalunkon is megosztjuk képpel ellátott idézet formájában.

 • Küldhetek szöveget a Kifejtő oldalra?

A szövegeket az info@kifejto.hu címre várjuk, illetve a Kifejtő weboldalon található “Kapcsolat” fülre kattintva a kitöltött űrlap segítségével is üzenhetsz nekünk.

 • Mekkora terjedelmű szöveget küldhetek?

Karakterszámban nincs megadva sem a maximális, sem a minimális terjedelem. Az ideális beküldött írás se nem hosszú, se nem rövid. A lényeg, hogy a terjedelem ne menjen a minőség rovására.

 • Művésznéven is küldhetek szöveget?

Kizárólag a szerzők teljes nevét tüntetjük fel a publikált szövegek mellett, vagyis az alkotó vezetéknevét és a keresztnevét. A becézési forma megengedett (pl. Vivien=Vivi, Péter=Peti).

 • Több szöveget is küldhetek egyszerre?

Természetesen több szöveget is lehet küldeni, de egymás után két szöveg egyazon szerzőtől nem jelenhet meg, ezért a két szöveg publikálása között határozatlan időnek el kell telnie.

 • Mikor teszik közzé a szövegemet?

Amint valamelyik szerkesztő végez a szöveg korrektúrázásával/véleményezésével, az állományt továbbítjuk a szerzőnek. A szerző feladata a korrektúra elfogadása és a javaslatok figyelembevétele. A javítás után a szerző továbbítja a javított állományt az info@kifejto.hu címre, és amennyiben mindkét fél elégedett a közös munkával, a szöveg publikálásra kerülhet.

 • A javításokat el kell fogadnom?

A grammatikai javításokat kötelező elfogadni, a stilisztikai megjegyzések csupán javaslatokat tesznek. A megjegyzések alapján előnyös a szöveget javítani, mert a szerkesztők okkal fűznek hozzászólásokat bizonyos részekhez.

 • Kapok a szövegemért honoráriumot?

Sajnos az oldalból a Kifejtő csapatnak sem származik bevétele, ugyanis a reklámok még az oldal üzemeltetéséhez sem termelnek elég bevételt. Ha szeretnéd támogatni az oldalt, azt a reklámokra való kattintással, illetve a Patreon oldalunkon megteheted. Célunk, hogy a későbbiekben szerzői honoráriumot is tudjunk fizetni, de ez a tisztelt olvasók segítsége nélkül sajnos nem lehetséges.

 • Mi az a Patreon?

A Patreon oldal segítségével támogathatja a Kifejtő weboldal működését, a szerkesztőségét, illetve a szerzőket, hogy az oldal üzemeltetése ne okozzon nehézségeket, továbbá azért, hogy a későbbiekben honoráriumot is tudjunk fizetni a szerzőknek.

 • Hogyan támogathatom az oldalt és a szerzőket?

A Kifejtő oldalt a reklámokra való kattintással, valamint a Patreon oldalon való adományozás segítségével támogathatja. A Kifejtő oldalon a “Támogatás” fülre kattintva három opció jelenik meg: “Egy kávé” (1$), “Öt kávé” (5$), “Egy könyv” (10 $) támogatási csomagok közül választhat. Az összegek amerikai dollárban ($) vannak feltüntetve. A csomag kiválasztása után az adományozó át lesz vezérelve a Kifejtő Patreon oldalára, ahol elektronikus (banki) módon átutalhatja a kiválasztott támogatási csomag összegét az általunk megadott bankszámlára.

 • Van lehetőség közös együttműködésre egy másik oldallal?

Jelenleg partnereket keresünk, akikkel kölcsönösen hirdetnénk a másik oldalon megjelent irodalmi műveket. A Kifejtő főoldalán “Ajánló” címen megtalálhatóak lennének a másik oldalakon megjelent szövegek részletei, a teljes elolvasáshoz pedig az olvasók át lennének irányítva a szöveg eredeti forrásához. A partnerség kölcsönösen működne.

 • A Kifejtő weboldalon kívül máshol is megosztásra kerül a szövegem?

A weboldalon kívül az Instagram (kifejto_) és a Facebook (facebook.com/kifejto) oldalunkon jelennek meg a szövegek idézetei egy általunk készített képen. A későbbiekben a szövegek részletei megjelennének a Kifejtővel együttműködő weboldalakon is.