Kukásautóval a Föld körül

Kukásautóval a Föld körül

2019.08.10. Ajánló

Az FKF Nonprofit Zrt. szépírói pályázatot hirdet alsó tagozatostól a középiskolás korosztályokig, “Kukásautóval a Föld körül” címmel.

A pályaművek központi témája, hogy a gyerekek, diákok saját kukásautójukkal járnak körbe városokban, falvakban, kukákat ürítenek, szemetet szállítanak, vagy beutazzák a Földet kukásautójukkal, szem előtt tartva legfontosabb küldetésüket: a Föld tisztán tartását és a környezetvédelmet.

A pályaműveket Csukás István, Kossuth-díjas író által elnökölt zsűri bírálja majd el, a beküldési határidő 2019. október 31. A jelentkezéshez szükséges kitölteni az itt található jelentkezési lapot, a pályaműveket pedig a szepiro@fkf.hu e-mail címre várják.

A pályaműveket kizárólag magyar nyelven, vers, mese, novella, színdarab, elbeszélő költemény, valamint képregény formában készíthetik el a pályázók, melyeknek terjedelme maximum 10.000 karakter lehet, szóközökkel együtt. A pályaműveket kézzel írott formában is be lehet küldeni, azonban ez esetben is mellékelni kell egy begépelt változatot.

Az elbírálás során különös figyelmet kap az eredetiség, az egyéni látásmód és a nyelvi lelemény. Vulgáris, durva kifejezések nem szerepelhetnek a művekben. A pályázóknak törekedniük kell a helyesírásra, a stilisztikai és nyelvi következességre, az olvashatóságra, valamint a választékos kifejezésmódra.

A beérkező és pozitívan elbírált művekből az FKF Nonprofit Zrt. könyvet készít majd, a 2019-es gyermekrajz pályázat nyertes illusztrációival kiegészítve. A három legjobb mű az FKF weboldalán és egyéb közösségi felületein is megjelentetésre kerül. A korosztályonként 3-3, azaz összesen 9 nyertes, illetve a különdíjasok az FKF ajándékcsomagjait, valamint Csodák Palotája ajándékcsomagokat kapnak a megjelenés mellett. A pályázat eredményhirdetése és a díjátadó 2019 decemberében, a MikulásGyárban kerül megrendezésre ünnepélyes keretek között, erről bővebb információt a honlapon, plakátokon, illetve az oktatási intézményeknek küldött levélben nyújt majd az FKF Nonprofit Zrt.

Tetszett? Itt támogathatja Pályázat alkotását a Patreonon!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.